Kylling og pasta i citronsauce

Dejlig opskrift med en hel kylling. Du kan eventuelt servere nogle friske grønsager til som du damper let fx brocolli. Denne opskrift er til 6 personer. Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser

Se ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 1 økologisk citron
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bundt asparges
  • 5 majroer
  • 2 dl vin
  • Vand
  • Laurbærblade
  • Timian
  • Salt og peber
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk smør
  • Frisk båndpasta

Luk

Fremgangsmåde

  1. Del løget i kvarte, pil hvilløget og riv skallen af citronen
  2. Brun kyllingen på brystsiden i en stor gryde og vend og brun på den anden side
  3. Tilsæt vin og derefter vand indtil kyllingen lige er dækket
  4. Tilsæt løg, hvidløg, citronskal, laubærblade og masser af timian kviste
  5. Kog ved lav temperatur i cirka 1,5 timer
  6. Når kyllingen er færdig og mør, tag den op og lad den køle lidt af inden du plukker kødet fra skroget
  7. Tag omkring 2 1/2 dl af kogevæsken sammen med nogle af løgene og blend med en stavblender
  8. Tilsæt fløde og citronsaft og reducere til saucen får en tyk konsistens
  9. Kog pastaen som beskrevet på pakken og hæld den derefter i saucen
  10. Anret med pasta, sauce og kylling på tallerken og drys med friskkværnet sort peber