Kylling og pasta i citronsauce
Dejlig opskrift med en hel kylling. Du kan eventuelt servere nogle friske grønsager til som du damper let fx brocolli. Denne opskrift er til 6 personer. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 hel kylling
- 1 økologisk citron
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 bundt asparges
- 5 majroer
- 2 dl vin
- Vand
- Laurbærblade
- Timian
- Salt og peber
- 1 dl fløde
- 2 spsk smør
- Frisk båndpasta
Luk
Fremgangsmåde
- Del løget i kvarte, pil hvilløget og riv skallen af citronen
- Brun kyllingen på brystsiden i en stor gryde og vend og brun på den anden side
- Tilsæt vin og derefter vand indtil kyllingen lige er dækket
- Tilsæt løg, hvidløg, citronskal, laubærblade og masser af timian kviste
- Kog ved lav temperatur i cirka 1,5 timer
- Når kyllingen er færdig og mør, tag den op og lad den køle lidt af inden du plukker kødet fra skroget
- Tag omkring 2 1/2 dl af kogevæsken sammen med nogle af løgene og blend med en stavblender
- Tilsæt fløde og citronsaft og reducere til saucen får en tyk konsistens
- Kog pastaen som beskrevet på pakken og hæld den derefter i saucen
- Anret med pasta, sauce og kylling på tallerken og drys med friskkværnet sort peber