Kylling risotto med svampe

En klassisk risotto er en italiensk ret, som består af ris, der er kogt i bouillon samt en masse grøntsager. Det kan både serveres som forret og hovedret, men hvis det er som hovedret, kommer der ofte en slags kød i, og denne opskrift er ingen undtagelse, af den består af kyllingekød.

Risotto kaldes også for hyggemad, og det vil altså sige, at det ikke er nødvendigt, at spise med andet bestik end en gaffel. Denne opskrift er til omkring 4 personer, og tager cirka 35 minutter at tilberede, men du er garanteret en utrolig velsmagende ret, som både kan spises til hverdag og fest.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spiseskefuld olivenolie
  • 5 dl risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 2 liter hønsebouillon (cirka)
  • Salt og peber
  • Saften fra en halv citron

 Svampe og kyllingefyldet:

  •  500 gram blandet svampe. Det kan f.eks. være: Østershatte og champignoner mf
  • 2 kyllingefileter eller eller perlehønebryst
  • 1 bundt persille
  • 50 gram friskhøvlet parmesan
  • Salt og peber

Luk

Fremgangsmåde

  1. Hvidløg og almindelige løg hakkes og svitses i en gryde med olivenolie
  2. Derefter tilsættes risotto-risene.(Rå)
  3. Hvidvin tilsættes, og der røres indtil risene er fordampet
  4. Tilsæt bouillon – lidt af gangen. Indtil risene er oppe at koge og væsken er opsuget
  5. Svampene renses og skæres i mindre stykker. Rist dem på en pande med olivenolie
  6. Læg de ristede svampe op på en tallerken og krydr med salt og peber
  7. Kyllingefileterne brunes på panden, og steges i – cirka 5min på hver side. Krydr med salt og peber
  8. Kyllingefileterne skæres nu i tynde skiver eller tern
  9. Skyld og hak persillen
  10. Når risene har opsuget det meste af bouillonen, kommes halvdelen af svampene, kyllingekødet, persillen og de høvlede parmasanflager i
  11. Risottoen smages til med salt og peber, og evt. mere bouillon. Risene skal IKKE være helt kogt ud, da de er bedst hvis der stadig er lidt bid i
  12. Risottoen anrettes og resten af svampene, kyllingen, persillen og parmesanen tilsættes
  13. Pynt evt. med et lille stykke persille

Velbekomme!

One Response
  1. Morten