Laks i hummersauce

Det her er opskriften på en super lækker måde at tilberede laks på, der samtidig er nem at gå til. Laks i hummersauce er en usandsynligt lækker ret, og den kan nydes både som forret, men også som hovedret. Smagen af hummer i kombination med en mør laksefilet er ikke til at gå fejl af. Opskriften er til 4 portioner.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 4 stykker laks
  • 4 dl. madlavningsfløde
  • 3 spsk. hummerfond
  • 2 tsk. Dijon sennep
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 3 spsk. kaviar
  • Omkring 3 spiseskefulde skåret dild

Luk

Fremgangsmåde

  1. Bland fløde, hummerfond, sennep og cayennepeber i en dyb pande med låg og lad det koge
  2. Skær laksen i portioner uden skind og læg den i saucen
  3. Dæk panden og lad fisken simre på lav varme
  4. Vend stykkerne efter et stykke tid
  5. Når fisken er kogt igennem, fjernes den forsigtig fra panden
  6. Pisk æg og dild i den efterladte sauce
  7. Fortynd om nødvendigt med lidt vand eller mælk, hvis saucen virker for tyk
  8. Smag og krydr, hvis nødvendigt med salt og peber (typisk ikke påkrævet)
  9. Serveres med kartoffelmos, der kan opsuge den gode sauce og eventuelt broccoli eller salat

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/01/lax-i-hummersas.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.