Laks i hummersauce
Det her er opskriften på en super lækker måde at tilberede laks på, der samtidig er nem at gå til. Laks i hummersauce er en usandsynligt lækker ret, og den kan nydes både som forret, men også som hovedret. Smagen af hummer i kombination med en mør laksefilet er ikke til at gå fejl af. Opskriften er til 4 portioner.
Ingredienser
Se ingredienser
- 4 stykker laks
- 4 dl. madlavningsfløde
- 3 spsk. hummerfond
- 2 tsk. Dijon sennep
- 1 knivspids cayennepeber
- 3 spsk. kaviar
- Omkring 3 spiseskefulde skåret dild
Luk
Fremgangsmåde
- Bland fløde, hummerfond, sennep og cayennepeber i en dyb pande med låg og lad det koge
- Skær laksen i portioner uden skind og læg den i saucen
- Dæk panden og lad fisken simre på lav varme
- Vend stykkerne efter et stykke tid
- Når fisken er kogt igennem, fjernes den forsigtig fra panden
- Pisk æg og dild i den efterladte sauce
- Fortynd om nødvendigt med lidt vand eller mælk, hvis saucen virker for tyk
- Smag og krydr, hvis nødvendigt med salt og peber (typisk ikke påkrævet)
- Serveres med kartoffelmos, der kan opsuge den gode sauce og eventuelt broccoli eller salat
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/01/lax-i-hummersas.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.