Ovnstegte hvidløgs kyllinger
Der findes næsten ikke noget bedre ingrediens end hvidløg. Hvidløget har desværre fået et dårligt ry, men hvis man tilbereder det i ovnen får det en helt igennem vidunderlig nærmest sødlig smag. Det er denne egenskab som vi benytter i denne opskrift hvor vi kombinere hvidløget og kyllingen. Vi foreslår, at du servere små pillede kartofler til, en grøn salat og hvidløgssmør.
Ingredienser
Se ingredienser
- 2 kyllinger a cirka 1 kg. stykket
- 125 g smør
- 1-2 fed knust hvidløg
- Salt
- ½-1 tsk mild paprika
- 1 spsk citronsaft
Luk
Fremgangsmåde
- Flæk de rensede kyllinger
- Drys indersiden med salt og paprika
- Læg dem i et velsmurt ildfast fad med skindsiden opad
- Rør blødgjort smør med knust hvidløg og lidt salt og smør det over kyllingerne
- Stil fadet på ovnristen midt i ovnen ved 230 grader i ca. 45-60 min
- Dryp ofte kyllingerne med stegesmørret
- Dryp citronsaften over med slutningen af stegetiden