Ovnstegte hvidløgs kyllinger

Der findes næsten ikke noget bedre ingrediens end hvidløg. Hvidløget har desværre fået et dårligt ry, men hvis man tilbereder det i ovnen får det en helt igennem vidunderlig nærmest sødlig smag. Det er denne egenskab som vi benytter i denne opskrift hvor vi kombinere hvidløget og kyllingen. Vi foreslår, at du servere små pillede kartofler til, en grøn salat og hvidløgssmør.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 2 kyllinger a cirka 1 kg. stykket
  • 125 g smør
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • Salt
  • ½-1 tsk mild paprika
  • 1 spsk citronsaft

Luk

Fremgangsmåde

  1. Flæk de rensede kyllinger
  2. Drys indersiden med salt og paprika
  3. Læg dem i et velsmurt ildfast fad med skindsiden opad
  4. Rør blødgjort smør med knust hvidløg og lidt salt og smør det over kyllingerne
  5. Stil fadet på ovnristen midt i ovnen ved 230 grader i ca. 45-60 min
  6. Dryp ofte kyllingerne med stegesmørret
  7. Dryp citronsaften over med slutningen af stegetiden